Optužen 38-godišnji Amerikanac koji je pucao u ženu pred očima maloljetne djece

GARY BATES, muškarac koji je pucao u svoju ženu, zadavši joj pri tomu rane opasne po život, nakon čega je pobjegao s njihovih dvoje maloljetne djece, kako javljaju američki mediji, optužen je za pokušaj ubojstva.

Policija je 38-godišnjeg Garyja Batesa uhitila u četvrtak kasno navečer u okrugu Gaston u High Shoalsu. Pri tomu su ga optužili za napad smrtonosnim oružjem.  No, u petak je policija iz okruga Gaston objavila kako je razgovarala s okružnim odvjetnikom te je Bates optužen i za pokušaj ubojstva.

Sudeći prema istražiteljima, Bates i njegova 26.-godišnja supruga Patricia živjeli su odvojeno.  Batesova supruga i njezina prijateljica u poslijepodnevnim su se satima u četvrtak dovezle do njihove obiteljske kuće kako bi jednogodišnjem djetetu Batesa i njegove supruge donijeli lijekove.

Pri susretu dvoje supružnika došlo je do svađe pri čemu je Bates u automobil svoje supruge ispalio 15 do 20 metaka. Policija je kasnijom analizom ustanovila kako je 13 metaka pogodilo automobil te kako je jedan metak pogodio Patriciu Bates u predio trbuha.

Batesova ranjena supruga uspjela je voziti automobil manji dio puta, nakon čega je preuzela njezina prijateljica, koja ih je odvezla do vatrogasne postaje te u njoj zatražila pomoć.

Patricia Bates nakon toga je s ranama opasnima po život prevežena u bolnicu Gaston Memorial. Sada je u stabilnom stanju te je smještena na intezivnu njegu.

Policija je izjavila da su dvoje djece Batesovih , od kojih je jednomu tek godina dana, a drugomu šest godina, bili u drugom automobilu tijekom pucnjave, pri čemu su svemu svjedočili.

Djeca su kasnije pronađena s Batesom u domu njegova oca, nakon čega ih je policija odvela i smjestila kod drugih člnova obitelji.

Prema podacima Američkog visokog učilišta pedijatara, najmanje 3.3 milijuna djece godišnje  u SAD-u svjedoče nasilju između svojih roditelja. Liječnici  kažu kako se negativni učinci izloženosti nasilju  protežu od privremene uzrujanosti do jasnih simptoma posttraumatskog stresa. Djeca zlostavljanih žena, kako navode psiholozi, pogotovo su izložena negativnimm posljedicama.

B.S.

Pročitajte više