Osijek: Đapić najavio izbornu kampanju za lokalne izbore

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Anto Đapić najavio je večeras u Osijeku početak izborne kampanje za lokalne izbore, na koje će izići samostalno.

Na predstojećim lokalnim izborima, koji će se održati u svibnju, očekujemo još bolje izborne rezultate od prošlih prijevremenih izbora u Osječko-baranjskoj županiji kada smo osvojili osam vijećničkih mjesta, rekao je Đapić na zboru Županijskog vijeća Hrvatske stranke prava Osječko-baranjske županije.

Na lokalne izbore HSP izlazi samostalno, a poslije izbora "moguće su koalicije sa svim dobronamjernim strankama i ljevice i desnice", rekao je.

U proteklih 14 godina HSP-a u Osijeku "stranka se isprofilirala u ozbiljnu, odgovornu i prepoznatljivu stranku" te stoga "s pravom očekujemo, ne samo sudjelovanje u gradskoj i županijskoj vlasti, već i odlučivanje s kim ćemo vladati", kazao je Đapić.

Svjesni smo da je to odgovorna zadaća, posebice zbog toga što je gospodarska i socijalna situacija u županiji, kao i cijeloj istočnoj Hrvatskoj, izuzetno teška, dodao je. Za sve probleme, ustvrdio je, nije kriva samo državna vlast, "već i lokalna politika mora mnogo više truda ulagati da se zaustavi trend nezaposlenosti i poboljša život građana".

Nažalost, kazao je Đapić, "narod, koji nema socijalnu sigurnost, gubi i nacionalni identitet i postaje lagan plijen stranim i ostalim politikantima" .

Zboru Županijskog vijeća HSP-a Osječko-baranjske županije bili su nazočni predstavnici brojnih stranaka, a skup su pozdravili osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo i osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić. Za predsjednika Županijskog vijeća izabran je Danijel Srb.

(Hina) xvs ymć

Pročitajte više