Osijek: Županija stipendira darovite učenike i studente

Osječkobaranjska županija će se stalno brinuti za darovite učenike i studente, a dodjeljivat će i potporu za poslijediplomske i doktorske studije, za što je u proračunu osigurala 1,452.000 kuna, izvijestio je danas župan Krešimir Bubalo.

Županijsko poglavarstvo raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima te natječaj za dodjelu potpora za permanentnu izobrazbu, koji je objavljen 15. rujna, a traje do 15. listopada.

"Polazeći od tih strateških ciljeva, Županija će iz proračuna za stipendiranje učenika i studenata u ovoj godini izdvojiti 200.000, a za permanentnu izobrazbu 400.000 kuna. Ukupna svota od 1,452.000 kuna odnosi se na preuzete ugovorne obveze iz prethodne godine", podsjetio je župan Bubalo.

Po natječaju bit će dodijeljeno 50 učeničkih mjesečnih stipendija po 450 kuna i 30 studentskih stipendija po tisuću kuna.

Jednokratne novčane potpore dodjeljuju se najviše u visini od 80 posto troškova za podmirenje kojih je potpora namijenjena.

"Vjerujemo da će takva i slična ulaganja u znanje mladih osigurati visokoobrazovne kadrove koji će u najskorijoj budućnosti biti ne samo nositelji gospodarskog nego i cjelokupna razvoja grada Osjeka i Županije", istaknuo je župan Bubalo u današnjem priopćenju.

(Hina) xvsik ysp

Pročitajte više