Osijek:Božićni domjenak udruge roditelja poginulih branitelja

Osječka Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja pripremila je večeras božićni domjenak na kojem su u Spomensobi s fotografijama 253 poginula hrvatska osječka branitelja odali počast svojoj poginuloj djeci u Domovinskom ratu.

Predsjednica Udruge Mirjana Vidović izjavila kako je "Božić vrijeme koje uvijek donosi suze za ubijenom djecom, ali da božićno okupljanje roditelja olakšava tešku bol".

Predsjednik Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Osječko-baranjske županije Oto Farkaš istaknuo je kako je Spomen-soba, u kojoj su osječki roditelji izložili fotografije svoje djece, mjesto koje najbolje govori kakvu su dramu prošle mnoge obitelji u tijeku Domovinskog rata. Dodao je kako je upravo u Osječko-baranjskoj županiji najveća smrtnost roditelja poginulih hrvatskih branitelja, jer ih je od 1995. do danas umrlo stotinu.

Župan Krešimir Bubalo rekao je da je došao na božićni domjenak jer tako makar na trenutak može izreći zahvalnost koju osjeća prema onima koji su svoj život dali za ono što mi danas imamo, dodavši kako je među poginulima mnogo njegovih prijatelja s kojima se družio u Osijeku.

U Osječko-baranjskoj županiji kao nestale vodi se još 107 osoba, ekshumirano je 200 i identificirano 149, a u Domovinskom ratu poginulo je 1800 hrvatskih branitelja i civila.

(Hina) xvsik yvkn

Pročitajte više