Osječka bolnica se raspada. Pogledajte slike

Foto: Čitatelj Indexa

ISTUP mostovke Ivane Ninčević Lesandrić koja je prije deset dana šokirala sabor horor pričom iz bolnice ispričavši da su joj radili kiretažu bez anestezije pokrenuo je novu lavinu nezadovoljstva hrvatskim zdravstvom. 

Brojna horor iskustva s hrvatskim zdravstvom

Udruzi Roda stiglo je preko 400 stravičnih ispovijesti žena u hrvatskim bolnicama koje su proživjele slična iskustva kao mostova zastupnica. 

Dan nakon istupa mostovke pozvali smo vas da nam pošaljete svoje horor priče o hrvatskom zdravstvu. Primili smo na desetine vaših priča o lošim iskustava s hrvatskim zdravstvom. 

Među njima je i ona čitatelja koji nam je fotografijama dokumentirao užasno stanje u osječkoj bolnici. Sve fotografije su, napominje čitatelj, uslikane u krugu osječke bolnice. Stanje s fotografija potvrdili su iz Ravnateljstva KBC-a Osijek, a njihov komentar možete pročitati nakon fotografija. 

Pogledajte kako izgleda najveća bolnica na istoku Hrvatske. 

Fotografije užasnog stanja u osječkoj bolnici

KBC Osijek: Jedino dugoročno rješenje je nova bolnica

Za komentar horor slika iz osječke bolnice zamolili smo Ravnateljstvo te ustanove. Zbog količine fotografija, od kojih je u članku izdvojen tek dio, poslali smo im tri fotografije u naslovnoj slici članka. Potvrdili su kako je riječ o fotografijama osječke bolnice. 

"Priložene slike prikazuju stanje toaleta na Klinici za unutarnje bolesti i podrumskog prostora Klinike za neurokirurgiju. Zgrada Klinike za unutarnje bolesti datira od 1874. godine, svjesni smo da su uvjeti pojedinih odjela i njihovih prostora nezadovoljavajući. Poteškoće vezane uz prostor predstavljaju veliki problem Kliničkog bolničkog centra Osijek, ali unatoč svim problemima te skromnim i ograničenim financijskim sredstvima za kapitalna ulaganja, trudimo se osigurati bolje prostorne i materijalne uvjete na svim ustrojstvenim jedinicama.

KBC Osijek djeluje na 5 lokacije, te ima 25 objekata, a većina objekata datira iz 19. stoljeća koja svakodnevno saniramo i uređujemo u skladu s financijskim mogućnostima. Jedino trajno, realno, konačno i dugoročno najisplativije rješenje koje nam se nameće iz ove nezavisne situacije je izgradnja novog bolničkog objekta na jednoj objedinjenoj lokaciji", poručili su u iz KBC Osijek. 

Užas i na dječjoj kirurgiji u Rijeci

Podsjetimo i na fotografije dječje kirurgije u Rijeci, na lokaciji Kantrida, koje nam je poslao čitatelj nakon što je Kujundžić prošloga tjedna, komentirajući stravična svjedočanstva žena iz hrvatskih bolnica, izjavio da su djeca najvažnija. 

Na fotografijama se vidi derutno stanje u kojem se nalazi odjel riječke dječje kirurgije.

Pročitajte više