Osječki zeleni upozoravaju na divlje odlagalište na lijevoj obali Drave

Lijeva obala Drave tik uza željeznički most zatrpana je tisućama tona građevnog otpada, čelika i armiranog betona, koji su ondje odloženi 1995. kad su uklonjeni ostatci cestovnog mosta između Osijeka i Baranje, srušenog u Domovinskom ratu, pa Osječki zeleni u današnjem priopćenju pozivaju inspekcije i gradonačelnika Zlatka Kramarića da se "pozabave tim divljim odlagalištem". L

Izvođač radova Hrvatste ceste, koje su uklanjale ostatke srušena mosta, bile su obvezne taj otpad ukloniti o nekamo skloniti, tvrde Osječki zeleni.

Dodaju kako se "divlje odlagalište širi jer građani odlažu i razne druge otpatke, poput hladionika, štednjaka i ostalo". Umjesto da uredimo lijevu obalu Drave u rekreacijski centar, "prirodnu ljepotu prepustili smo smeću", ističu u priopćenju.

Na divlje odlagalište na lijevoj obali Drave, kako dolaze kupači i mogu se ozlijediti, upozoravamo već nekoliko godina, ali svi se oglušuju, istaknula je voditeljica zelenih Ljiljanka Mitoš-Svoboda. Dodala je kako to "nije prvi slučaj kako lokalna vlast zaboravlja da osim politike postoji i okoliš važan za sve ljude".

(Hina) xvs yvkn

Pročitajte više