Osvoji vrijednu stipendiju za američki sveučilišni studij

U TIJEKU su rane prijave za upis na američki koledž RIT Croatia. Fond stipendija iznosi više od 2,6 milijuna kuna, a šanse za osvajanje stipendije su velike. Rok za prijavu je 15.2. - stoga ne čekaj i prijavi se odmah!

Od američkog koledža do zaposlenja u tvrtki Rimac Automobili

RIT Croatia je međunarodni kampus američkog sveučilišta RIT, koji u Dubrovniku i Zagrebu provodi američke sveučilišne studije. Poznat po obrazovnom sustavu usmjerenom na pripremu studenata za tržište rada, RIT promovira hands-on pristup te iskustveno učenje. Uz to, kroz jedinstveni program stručne prakse studenti provedu minimalno 800 radnih sati radeći za lokalne i multinacionalne tvrtke tijekom studija te stječu relevantno radno iskustvo u području studija.
Paula Pufek je završila američki sveučilišni studij Web and Mobile Computing, i diplomirala na RIT Croatia 2021. godine. Tijekom studija je koristila prilike za vlastiti razvoj koje pruža koledž; između ostalog, odradila je stručnu praksu u Ericsson Nikoli Tesli. „Da nije bilo Dana karijera RIT Croatia, pitanje je bih li dobila priliku raditi u Ericsson Nikola Tesla kompaniji više od godinu dana, tijekom studiranja. Već tad sam imala priliku osjetiti kako je to raditi u velikoj kompaniji te proširiti znanje koje sam dotad stjecala na koledžu.“
 
 Foto: Paula Pufek, diplomantica RIT Croatia, danas radi na poziciji softverskog inženjera u tvrtki Rimac Automobili

Studenti četvrte godine svoj završni rad rade na konkretnim poslovnim primjerima kompanija u Hrvatskoj i svijetu. Paula je svoj rad radila za tvrtku u kojoj danas radi – Rimac Automobili: „Sve se dogodilo na završnoj godini, i uz vodstvo zaposlenika Rimac Automobila, kolege i ja smo implementirali mobilnu aplikaciju koja se spajala na server koji je sadržavao stvarne podatke s vozila. To je iskustvo bilo neočekivano i nevjerojatno zanimljivo. Imala sam priliku raditi s najnovijim tehnologijama i steći potrebno znanje, koje mi sada služi u mom poslu. Danas sam zaposlena u toj kompaniji gdje radim kao softverski inženjer. Tehnologije s kojima najviše radim su NodeJS i GraphQL, trenutno jedne od najboljih u IT industriji.“

Studenti RIT Croatia pokazuju zavidnu razinu snalažljivosti, predanosti i tehničkih znanja

Luka Špoljarić, Software Development Team Lead iz tvrtke Rimac Automobili pozdravlja ovakav način učenja i suradnje: „Suradnja s RIT-om na takvim projektima je odlična: tri studenta koja su surađivala na projektima s nama sada su nam stalno zaposlene kolege te ne vidim da može ikako bolje. To je veliki plus za obje strane; studenti na taj način dobiju uvid u probleme i tehnologije koje zahtjeva naše radno okruženje, dok tvrtka kao takva ima izravan pristup potencijalnim kandidatima za zaposlenje. Na temelju dosadašnjeg iskustva, iskreno sam iznenađen snalažljivošću, predanošću i tehničkim znanjem studenata koji dođu sa RIT-a na praksu kod nas, pogotovo ako ih usporedimo sa studentima koje smo imali s drugih fakulteta. Rekao bih da studenti RIT-a imaju puno veću bazu tehničkih znanja te znanja o poslovnim procesima.“ 

Rok za prijavu za nepovratne stipendije istječe 15.2. – prijavi se odmah i ostvari pogodnosti!

Svake godine RIT Croatia izdvaja više od 2,6 milijuna kuna i pomaže studentima da uz financijske potpore i nepovratne stipendije studiraju na RIT Croatia. Više od 80% kandidata koji su prošle godine zatražili financijsku potporu ostvarilo je pravo na stipendije i financijsku potporu RIT Croatia:  

●    Kandidati koji se prijave do 15. veljače 2022. imaju prednost prilikom odluke o dodjeli financijske potpore na temelju potreba. 
●    Ako si odlikaš ili odlikašica, ostvaruješ pravo na stipendiju u iznosu od čak 1000 € po godini studija

Prijava je neobvezujuća, a šanse da osvojiš stipendiju su velike – stoga se prijavi čim prije.  

Što te čeka na američkom koledžu RIT Croatia?

Za više informacija kontaktiraj naš Odjel za upise elektroničkom poštom (admissions@croatia.rit.edu) ili telefonom (Zagreb: + 385 (0) 1 643 9100; Dubrovnik: + 385 (0) 20 433 000).

Pročitajte više