Otvorena 37. iločka berba grožđa

U Ioku je večeras otvorena tradicionalna kulturna i gospodarska priredba posvećena početku berbe grožđa u srjiemskim vinogradima 37. Iločka berba grožđa. L

Simboličnim branjem grozda priredbu je otvorila ministrica pravosuđa i počasna građanka Iloka Vesna Škare Ožbolt.

Tom prigodom je Iločanima, našalivši se, poručila da uzgoje novu sortu vinove loze, uz čije vino će moću uživati, a pritom imati 0,00 promila alkohola u krvi.

Na svečanosti otvorenja 37. Iločke berbe grožđa Iločanima okupljenim u gradskom parku također su se obratili i ministar poljopriverde, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković, zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Đurica Mišin, te gradonačelnik Iloka Zvonimir Dragun.

U kratkom govoru Čobanković je kazao kako je berba grožđa za Iločane oduvijek bio "najsvetiji i najradosniji" događaj u godini.

U kulturnom dijelu programa nastupili su Muška pjevačka grupa "Ilok" iz Iloka, te Tamburaški orkestar "Kristal" iz županje, Tamburaški ansambl "Ravnica" iz Subotice, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo "Mokro" iz Širokog Brijega, te poznati slavonski pripovjedači did Tunja i bač Roka.

(Hina) xžd ymć

Pročitajte više