Otvorena klaonica nojeva u sklopu kaznionice Lipovica

U PROSTORU bivše klaonice svinja, u sklopu Kaznionice Lipovica, danas je otvorena prva klaonica nojeva u Hrvatskoj, čije su otvorenje poduprli Ministarstvo pravosuđa, uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva.

Klaonicu nojeva svečano je otvorio ministar poljoprivrede i šumarstva Božidar Pankretić koji je kazao da je to ´prvi i najznačajniji korak kojim Ministarstvo počinje ispunjavati obećanje dano uzgajivačima nojeva da će pomoći toj sve razvijenijoj poljoprivrednoj djelatnosti´. ´To je jedan od dobrih primjera kako se u objektu koji je bio zapušten može razviti nova djelatnost´, rekao je ministar Pankretić.

Ministrica pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Ingrid Antičević Marinović ocijenila je da je otvaranje te klaonice ´jedna od najznačajnijih stvari, ne samo za Kaznionicu Lipovica, nego i za cjelokupni zatvorski sustav´. Rekla je da je to ´jedan od načina na koji će se više humanizirati izdržavanje kazne u zatvoru´.

Na pitanje novinara o stajalištu Ministarstva poljoprivrede o problemima oko obustave isporuke plina kutinskoj Petrokemiji, Pankretić je izjavio da ne izostaje podrška Ministarstva Petrokemiji po pitanju njezine proizvodnje.

Napomenuo je da je ´pitanje opskrbe plinom Petrokemije, koji je njoj sirovina za proizvodnju, a ne energent kao drugima, u ingerenciji Ministarstva gospodarstva i da se problemi opskrbe plinom trebaju rješavati u tom ministarstvu´. Ustvrdio je da će ´Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva podržati svako kvalitetno rješenje koje će pridonijeti normalizaciji opskrbe plinom i proizvodnje umjetnih gnojiva u Petrokemiji´.

Ministar je u sklopu današnjeg boravka u Moslavini posjetio farmu nojeva ´Balač and Smith´ u Donjoj Vlahinički kod Popovače.

Pročitajte više