Otvoreni 28. dane satire

Dvadeset i osmi dani satire, godišnji festival Satiričnog kazališta "Kerempuh", koji okuplja najbolja komediografska i satirička djela hrvatske kazališne produkcije, otvoreni su večeras u Zagrebu.

Dane satire, na kojim će u dvadeset dana u izboru Željke Udovičić biti izvedeno 18 predstava, posvećeni su Eugenu Ionescou, a počeli su predstavom Slovenskog mladinskog gledališča iz Ljubljane "Učna ura" (Instrukcije) od Ionesca.

Manifestaciju je otvorio pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan, koji je izrazio zadovoljstvo produkcijom hrvatskih dramskih pisaca.

Na kraju Dana ocjenjivački će sud dodijeliti nagrade Zlatni smijeh i specijalne nagrade, a potom će Zvezdara teatar iz Beograda odigrati izvan službene konkurencije predstavu Dušana Kovačevića "Kontejner sa pet zvezdica".

U konkurenciji je pet hrvatskih kazališta izvan Zagreba (Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka, Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu, Kazalište Virovitica, Istarsko narodno kazalište Kazališna kuća Pula i Neovisna umjetnička scena Barutana Osijek) te devet zagrebačkih (Glumačka družina Histrion, Gradsko dramsko kazalšte Gavella, Scena Habunek Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, Teatar EXIT, Teatar Rugantino, Teatar andTD, Zagrebačko gradsko kazalište Komedija, ZEKAEM i Satiričko kazalište Kerempuh).

Program Festivala odigravat će se na pozornici "Kerempuha" i njegove Noćne scene, te u Hrvatskom narodnom kazalištu, ZEKAEM-u, Kazalištu Komedija i na Opatovini.

(Hina)xiluc yjn

Pročitajte više