Palestinci i Izraelci otputovali u London na razgovore

PALESTINSKI i izraelski predstavnici u ponedjeljak su otputovali u London gdje će voditi razgovore o reformama Palestinske samouprave, saznaje se iz službenih izvora obiju strana.

Prema glavnom palestinskom pregovaraču Saebu Erekatu, izaslanstvo koje on vodi razgovarat će ´o reformama, pomoći Palestincima i mirovnom planu Kvarteta´ (SAD, EU, UN, Rusija).

U palestinskom izaslanstvu nalaze se i ministra informiranja Jaser Abed Rabo, ministar financija Salam Fajad i ministar gospodarstva Maher al-Masri.

Izraelsko izaslanstvo, koje broji pet članova, vodi zamjenik direktora izraelskog ministarstva vanjskih poslova Yossi Gal.

Izrael je polovicom siječnja zabranio palestinskom izaslanstvu da otputuje u London na međunarodnu konferenciju o palestinskim reformama.

Kvartet je napravio mirovni plan, koji još nije finaliziran a koji predviđa mirovni sporazum u tri faze koji bi završio stvaranjem palestinske države do 2005. godine.

Izrael je u subotu odlučio dopustiti palestinskom izaslanstvu odlazak na razgovore u London. Diplomatski izvor u Jeruzalemu kazao je da je ta odluka uslijedila nakon pritiska iz Washingtona.

Pročitajte više