Papa zgrožen: Posjetitelji izložbe u Škotskoj pišu komentare po biblijskom tekstu

PAPA BENEDIKT XVI. osudio je "odvratnu" izložbu u kojoj se posjetitelji pozivaju na ispisivanje komentara po biblijskim tekstovima.

Ta izložba je postavljena u Galeriji za modernu umjetnost u glavnom gradu Škotske Glasgowu, a ona je posjetiteljima omogućila da uzmu olovku i pišu komentare po Bibliji. Davanje takve slobode donijelo je da su se u tekstu pojavili mnogi neukusni komentari, piše Dailymail.

"Takve stvari ne bi pisali po Kuranu"

Papa Benedikt XVI. misli kako se tako nešto ne bi moglo dogoditi da su umjesto po Bibliji posjetitelji mogli pisati po tekstu Kurana. "To je odvratno i napadački. Ne bi niti pomislili tako nešto raditi sa Kuranom", rekao je viši dužnosnik Vatikana i savjetnik Pape.

Pritisak javnosti u Glasgowu natjerao je organizatore izložbe na zatvaranje Biblije u zaključanu kutija, a posjetiteljima je ostavljena mogućnost pisanja komentara na praznim papirima. Umjetnik Anthony Scharag ovom je izložbom želio homoseksualcima i transseksualcima koji se osjećaju otjerani od religije, dati priliku da pronađu svoj povrataka Crkvi.

Pročitajte više