Pas koji je u Zagrebu izgrizao pet osoba i ranije je napadao ljude

Ilustracija: Jurica Galoic/PIXSELL, 123TF

POLICIJA je danas objavila nove detalje jučerašnjeg napada psa na zagrebačkom Ksaveru. Napad se dogodio oko 16 sati. 

Većeg psa je, utvrdila je policija, šetala 45-godišnjakinja koja je bila pod vidnim utjecajem alkohola. Pas pasmine cane corso bio je bez povodca i brnjice. 

U jednom trenutku pas je napao pet osoba starosti 30, 71, 47, 46 i 46 godina, od kojih trojicu muškaraca i dvije žene (46 i 47 godina). Četvero ljudi pas je ugrizao, dok je petoj osobi, 46-godišnjakinji, potrgao odjeću.

Pas i ranije napadao

Pas je smješten u Dumovec na promatranje. Stavljen je u izolaciju na 10 dana kako bi se proveo takozvani trokratni pregled prvog, petog i desetog dana od ugriza. Rezultati pregleda bit će dostavljeni veterinarskoj inspekciji, koja će odlučiti o daljnjoj sudbini psa.

Dnevnik.hr javlja kako im je iz azila Dumovec potvrđeno da je pas i ranije napadao.

Četvero ugrizenih u bolnici

Četvero ugrizenih građana liječničku pomoć zatražilo je u Klinici za traumatologiju, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Osumnjičena je dovedena u službene prostorije, odbila je alkotestiranje te je nad njom provedeno i dovršeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom".

 

Pročitajte više