Pavković: Zašto Brešanu nije palo na pamet snimiti film o Ovčari, Škabrnji, Voćinu, napadu na Dubrovnik...

UDRUGA branitelja "Podravke" iznenađena je kojom se propagandom prikazuje film Vinka Brešana "Svjedoci", koji govori o navodnim hrvatskim zločinima u Domovinskome ratu.

Predsjednik Udruge branitelja "Podravke" Mladen Pavković u današnjem priopćenju tvrdi kako je taj film dobio "neke marginalne nagrade na Berlinskom festivalu" te da je sve još jednom "upotrijebljeno u dokazivanje kako su Hrvati bili zločinci".

"Mi osuđujemo svaki zločin, ali prije svega treba imati na umu da su Srbi, a ne Hrvati, bili agresori", napominje Pavković.

Pri tomu pita zašto Vinku Brešanu nije palo na pamet snimiti film o Ovčari, Škabrnji, Voćinu, napadu na Dubrovnik, razorenom Pakracu, o više od četiri tisuće hrvatske djece koja su ostala bez roditelja, o stotinama razorenih katoličkih crkava?

Pavković smatra kako, želi li se prikazati neki film o borbi za slobodu i samostalnost hrvatske države, najprije treba početi od svih onih četničkih koljača koji su za sobom ostavili na stotine masovnih grobnica diljem Hrvatske, u kojima su pretežito djeca, starci i žene, koji nisu sudjelovali u ratu, pogotovu ne s puškom u ruci! Njihov je jedini grijeh bio taj što su bili - Hrvati!, napominje predsjednik Udruge branitelja "Podravke".

Pročitajte više