Pedofil iz okolice Ludbrega vozio curice na vjeronauk i dirao ih

Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL (nije fotografija događaja o kojem se govori u tekstu)

OPĆINSKO državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 65-godišnjeg muškarca iz okolice Ludbrega kojeg se tereti da je od rujna 2017. do travnja 2018. u Globočecu Ludbreškom u više navrata počinio bludne radnje nad troje curica u dobi od sedam i osam godina, piše Podravski.hr.

Muškarac je u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se on produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, naveli su u tužiteljstvu.

O tim nemilim događajima sa zaprepaštenjem i nevjericom pričali su nam prošli mjesec mještani naselja u široj ludbreškoj okolici. Kako doznajemo od susjeda uhićenog muškarca, policija sumnja da je 65-godišnjak navodno mjesecima djevojčice dirao po intimnim dijelovima tijela.

Vozio djevojčice na vjeronauk, nagovarao ih da mu sjede u krilu i dirao ih 

Djevojčice, a među njima i svoju unuku, redovito je vozio na vjeronauk u crkvu koji su polazile kao pripremu za prvu pričest, a navodno zlostavljanje se otkrilo kada se jedna od djevojčica nakon vjeronauka majci požalila da je “boli tamo dolje”.

Djevojčica je, kako je otkrio Podravski, navela da ju je osumnjičeni često nagovarao da mu sjedi u krilu te ju je dirao po intimnim dijelovima.
Nakon razgovora sa svojom kćeri, majka je prepričala što je rekla djevojčica svojem poznaniku koji je ujedno i policajac. Shvativši težinu mogućih kaznenih djela, policajac je odmah obavijestio nadređene o šokantnim saznanjima.

Policija je uz pomoć dječjih psihologa, koji su razgovarali sa svim djevojčicama, provela detaljnu istragu te odmah uhitila osumnjičenog. No, u samom naselju mnogi su mještani i dalje uvjereni da će se dokazati nevinost njihova susjeda te da su ovi događaji bili samo plod dječje mašte.

"Poznajem čovjeka za kojeg se tvrdi da je radio ove strašne stvari. Stavio bih odmah ruku u vatru da to nije tako. Naš susjed je jedan dobar i ugledan čovjek. Moj otac radio je s njim 20 godina i govori mi da boljeg čovjeka u životu nije sreo", rekao za Podravski jedan od mještana, koji je ostao šokiran kada je čuo za što terete njegovog susjeda. 

Pročitajte više