Petrinja: Novi gradonačelnik preuzeo dužnost

NOVI gradonačelnik Petrinje Miroslav Gregurinčić (Nezavisna gradska lista NGL) danas je na konferenciji za novinstvo rekao da su on i njegovi zamjenici Darinko Dumbović (HNS) i Krešo Kovačiček (SDP) jučer preuzeli dužnosti u gradskoj upravi i "poduzimaju mjere da gradska vlast nakon više od mjesec i pol vremena dvovlašća profunkcionira i proradi na dobrobiti svih Petrinjaca".

Gregurinčića je za gradonačelnika 4. srpnja izabrala skupina od 12 vijećnika s Nezavisne gradske liste, iz SDP-a, HNS-a i HSS-a, odnosno većina od 22 vijećnika u Gradskom vijeću, nakon što su izglasali nepovjerenje i razriješili dužnosti bivšeg gradonačelnika Peju Trgovčevića iz HSP-a, njegove zamjenike Vladu Kiretu (HDZ) i Gordanu Dumbović (HSP), predsjednicu Gradskog vijeća Anu Bešlić (HDZ), te srušili dotadašnju vlast koalicije HSP-a, HDZ-a, HKDU-a i HB-a. Koalicija NGL-a, SDP-a, HNS-a i HSS-a stekla je većinu u Gradskom vijeću nakon prelaska Miroslava Petračića iz HDZ-a u HSS.

Nova je vlast preuzela dužnosti nakon što je bivši gradonačelnik Pejo Trgovčević, odlukom predsjedništva HSP-a, nakon višednevne blokade žiroračuna grada Petrinje u Zagrebačkoj banci i nemogućnosti isplate plaća javnim ustanovama u vlasništvu grada, odstupio s dužnosti 18. kolovoza.

Gradonačelnik Gregurinčić pozvao je građane Petrinje na suradnju s novom gradskom upravom, istaknuvši "da je do promjene u vlasti u gradu došlo zbog nezadovoljstva radom bivše gradske uprave". "Mi smo rođeni Petrinjci, demokrati i domoljubi, nemamo ništa protiv useljenika iz BiH i pozivamo ih da zajedno s nama sudjeluju u stvaranju boljih uvjeta života u Petrinji", rekao je Gregurinčić. Od Petrinjaca je zatražio "sto dana rada nove gradske vlasti bez pritiska", pozvavši ih u tom razdoblju na "strpljenje i zajedništvo".

Pročitajte više