PGŽ neće podupirati proizvodnju s genetski preinačenim sjemenjem

RIJEKA, 27. svibnja (Hina) Skupština Primorskogoranske županije danas je odlučila da ta županija neće sufinancirati poljoprivrednike koji se u proizvodnji koriste genetski preinačenim organizmima, odnosno sjemenjem.

U raspravi je istaknuto da županijska uprava ne može sama utjecati na uporabu genetski preinačena sjemena, ali da može, što je i učinjeno, poduprijeti poljoprivrednike koji hranu proizvode od sjemena bez genetski preinačenih organizama. Slične odluke već su donijele Požeško-slavonska i Istarska županija, rečeno je na Županijskoj skupštini.

Na sjednici su predstavnici Policijske uprave, riječke Carinarnice, vatrogasne zajednice, izvanbolničkih služba za hitnu medicinsku pomoć i Lučke kapetanije izvijestili o sigurnosnom stanju u Županiji.

Načelnik PU-a Oliver Grbić ocijenio je da je ta županija jedna od najsigurnijih, da je opće sigurnosno stanje povoljno te da je u proračunu za ovu godinu za oko polovicu smanjena stavka za rad policije.

Skupština nije prihvatila prijedlog skupine građana da se mjesto Kukuljanovo izdvoji iz grada Bakra i osnuje istoimena općina.

(Hina) xhšup yvkn

Pročitajte više