Pijani bratići provalili u kuću kod Koprivnice. "Tražili smo isključivo alkohol"

Dva su bratića, 21-godišnji B. B. i 23-godišnji Ž. B., provalila u kuću u Novigradu Podravskom u blizini Koprivnice, a pred istražiteljima su se kasnije pravdali da su to učinili samo kako bi nastavili dalje piti alkohol. Prema optužnici koja je podignuta prošlog tjedna na Općinskom sudu u Koprivnici, provala se dogodila u lipnju, a oba su mladića prethodno bila kazneno prijavljivana i imaju uvjetne presude.

Mladići su prilikom ispitivanja priznali kazneno djelo koje im se stavlja na teret. B. B. je izjavio da su toga dana on i Ž. B. u Vlaislavu pili alkohol te da je Ž. B. predložio da odu provaliti u neke kuće u Vlaislavu da bi potražili još alkoholnih pića.

"Tako su pješice došli do predmetne kuće koja je imala bijela plastična ulazna vrata. Nadalje je naveo kako su on i Ž. zajedno pogurnuli ulazna vrata kuće koja su se potom otvorila i na taj način ušli u istu. Navodi da su u kući tražili samo alkohol, a kako ništa nisu našli, izašli su iz iste te se uputili svojoj kući", stoji u optužnici.

Policija je utvrdila da je brava na vratima bila oštećena. B. B. od ranije ima uvjetnu osudu zbog spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina, dok je Ž. B. uvjetno osuđen za nekoliko krađa. Optužnicom je predloženo da im se obojici ponovno izrekne uvjetna kazna zatvora u trajanju od osam mjeseci, odnosno da se zamijeni radom za opće dobro.

Pročitajte više