"Pljačku stoljeća" izveli fanatični ljubitelji borilačkih vještina?

RAZBOJNICI koji su počinili najveću britansku pljačku u posljednjih nekoliko desetljeća pobjegli su s nevjerojatnih 53.116.760 funti u gotovini, objavila je policija.

Zamjenik šefa policije u Kentu, Adrian Leppard, potvrdio je da je policija uhitila još petoricu muškaraca zbog sumnje u povezanost s pljačkom, dok je šest osoba koje su uhićene prošloga tjedna pušteno uz jamčevinu.

Rekao je da su od petorice uhićenih četvorica zadržana na ispitivanju, a peti je pušten uz jamčevinu. Jedno od pet uhićenja navodno je sadržavalo detalj kakav se obično vidi u akcijskim filmovima - u nastojanju da spriječe bijeg osumnjičenika, naoružani policajci su pucali u gume njegovog automobila.

Još su dvojica muškaraca uhićena u ponedjeljak, od strane policijskih specijalnih snaga u Greenwichu, jugoistočno od Londona.

Tijekom privođenja nitko nije ozlijeđen, a policija je, djelujući po sudskom nalogu, pretražila deset lokacija .

Forenzičari i dalje pretražuju sva vozila za koja se pretpostavlja da su korištena u pljački, uključujući i automobil koji pripada direktoru skladišta, Colinu Dixonu.

On, njegova supruga i 9-godišnji sin, oteti su i zadržani uz prijetnju pištoljem nekoliko sati prije pljačke.

Leppard je istaknuo kako je zadovoljan razvojem događaja te je obećao da će policija uhititi sve one koji su odgovorni za pljačkaški napad.

Potvrdio je da su uhićenja od nedjelje bila povezana s pronalaskom vozila koje se dovodi u vezu s pljačkašima u Tankertoni, nedaleko od Whitestablea.

Leppard je kazao kako se mreža oko pljačkaša počinje sužavati, s obzirom da su primili više od 1.300 poziva građana.

Leppard je još jednom objavio apel građanima za pomoć u pronalaženju bijelog Renault Midluma kojeg su pljačkaši koristili u prošlotjednoj pljački.

Podsjetio je javnost na 2 milijuna funti vrijednu nagradu za svaku informaciju koja će policiju odvesti do novca, uhićenja i osude svih onih koji su uključeni u pljačku.

TV-kuća Sky News je neslužbeno saznala kako je istraga sada usredotočena na skupinu fanatičnih ljubitelja borilačkih vještina kao moguće jezgro bande koja izvršila pljačku.

M.S.,D.A.

Pročitajte više