Počeo Kongres plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije

Prvi hrvatski kongres plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije počeo je danas u Cavtatu, a u njegovu radu sudjeluje oko 200 domaćih i stranih stručnjaka iz 23 zemlje.

Organizatori su Hrvatsko društvo za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju, Hrvatski liječnički zbor, Odjel plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije Kliničke bolnice "Dubrava" i Opća bolnica iz Dubrovnika, a suorganizator Europsko društvo za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju.

Predavači će predstaviti najnovija dostignuća iz plastične kirurgije, a osim predavanja, održat će se i okrugli stolovi i radionice iz pojedinih područja.

Glavne teme predavanja i radionica su: rekonstrukcijski i estetski operativni zahvati na glavi i vratu (uključujući zahvate pomlađivanja), rekonstrukcijska i estetska kirurgija dojke, estetska kirurgija tijela (uključujući liposukciju, abdomenoplastiku i zahvate uljepšavanja tijela), rekonstrukcijska kirurgija gornjih i donjih ekstremiteta, te mikrokirurgija živčanog sustava.

Skup završava 19. listopada.

(Hina) xkcik ysp

Pročitajte više