Počinje snimanje filma po Coetzeevoj "Sramoti"

Roman "Sramota", za kojeg je J.M. Coetzee nagrađen 1999. godine nagradom Booker, doživjet će ekranizaciju uoči 65. rođendana južnoafričkog pisca koji je 2003. godine dobio i Nobelovu nagradu za književnost.

Riječ je o jednom od najdirljivijih književnih djela u kojem se istražuju krivnja, sramota i strah.

"Sramota" prepričava dilemu sveučilišnog profesora koji se, nakon što je proigrao svoju karijeru poslije kratkog flerta s jednom od svojih studentica, sklanja sa svojom kćerkom na selo.

No život na izoliranoj farmi ne donosi očekivani mir i profesor David Lurie shvaća da se nalazi u životnoj stupici u društvu u transformaciji, gdje nekada vladajuća bjelačka manjina otvara put crnačkoj većini.

Glavnu ulogu trebao bi tumačiti britanski glumac Ralph Fiennes, a redatelji će biti Steve Jacobs i Anna Moticelli iz Australije.

Ovaj je film prvi pokušaj ekranizacije jednog od Coetzeeovih djela, portret složenosti i posljedica međurasnih odnosa, nasilnih zločina, seksualnosti, osobne žrtve i nemira.

Poznat kao osoba koja izbjegava medije, autor je dao pristanak za ekranizaciju "Sramote" koja će se početi snimati krajem ove godine u Južnoafričkoj Republici.

(Hina) xbis ydv

Pročitajte više