Pod nazivom "Danica" u Šibeniku zajednički na izbore SDP, HSS, HNS i LS

Pod nazivom "Danica" SDP, HSS, HNS i LS danas su potpisali koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na iduće izbore za šibensko Gradsko vijeće i Skupštinu Šibenskokninske županije.

Nositelji obiju lista su SDP-ovi kandidati - Ivan Ninić za Šibenik, a Duško Živković za Županiju. Imena ostalih kandidata bit će poznata idući tjedan, a za sada je dogovoreno da prva tri mjesta na objema listama pripadnu SDP-u, HNS-u i HSS-u, rečeno je na konferenciji za novinare.

"U Šibeniku očekujemo 40 posto glasova i samostalno sastavljanje vlasti, a u Županiji 30 posto, što bi nam omogućilo da s političkim strankama slična programa prvi put osvojimo županijsku vlast. Vjerujemo da će naš program donijeti promjene Županiji da bude barem na razini susjednih županija", rekao je Duško Živković.

Ninić je naglasio kako koalicija "Danica" program temelji na "donošenju prostornih planova kao pokretača razvoja, pretvaranju Šibenika u marinu s tisuću jarbola, vojnih objekata u javno dobro, na dobroj povezanosti s autocestom Split - Zagreb te, posebno, na boljem rješavanju socijalnih pitanja".

Iz gradskog proračuna će se izdvajati po tisuću kuna za svaki novi brak i svako novorođeno dijete, a za svako dijete i studenta nezaposlenih roditelja po tisuću kuna na mjesec, istaknuo je Ninić.

Dodao je da će poticati ravnomjeran razvoj svih dijelova grada te da će prihodi prikupljeni u pojedinim gradskim naseljima biti vraćeni njima.

Ne budu li zadovoljni, gradska vlast se ne će protiviti njihovu osamostaljenju, odnosno osnivanju novih općina, napomenuo je Ninić.

(Hina) xzpod ysšh

Pročitajte više