Pogledajte hotel u koji je smješten osuđeni Hrvoje Petrač

OSUĐENI za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i jedan od najpoznatijih hrvatskih zatvorenika, Hvoje Petrač, prebačen je u Varaždinske toplice na liječenje zbog problema s kralježnicom. Petrač je smješten u hotel Terme u Varaždinskim toplicama, a oko njega nema posebno vidljivih znakova policijskog osiguranja.

Petrač je zbog organiziranja otmice sina Vladimira Zagorca osuđen na zatvorsku kaznu od sedam i pol godina. U toplicama bi Petrač trebao provesti sljedeća tri tjedna. Liječenje u toplicama mu je odobrilo povjerenstvo HZZO-a u Varaždinu na temelju dostavljene medicinske dokumentacije.

Nakon rehabilitacije će tražiti uvjetni otpust

Postoji mogućnost da se Petraču za vrijeme boravka u toplicama odobri prekid kazne. Njegov odvjetnik Velimir Došen izjavio je kako će Petrač nakon završetka rehabilitacije zatražiti uvjetni otpust.

Na to ima pravo zato što je 1. rujna napunio pet godina zatvorskog staža. O njegovom otpustu treba odlučiti četveročlano povjerenstvo koje se sastaje četiri puta godišnje, a čine ga suci iz redova sudaca Vrhovnog suda.

Pročitajte više