Pogledajte kako izgleda autobusna stanica kod Kolindinog ureda, treba li tragedija da netko reagira?

Foto: Facebook

NA PANTOVČAKU se nalazi autobusna "stanica". S jedne strane okružena je golemim parkom Predsjedničkih dvora, a s druge šumom.

Nezaštićeno stajalište

Na naslovnoj fotografiji možete vidjeti kako se zapravo radi samo o nogostupu s kantom za smeće. Ovom otvorenom cestom svakodnevno prolaze vozila, mimoilazeći se s ljudima koji tu čekaju autobus. Na nezaštićenom, nenatkrivenom stajalištu, na kojem autobus čekaju i djeca.

Jedan građanin objavio je naslovnu fotografiju na svom Facebook profilu. Tagirao je Kolindu, Grad Zagreb i Milana Bandića, nadajući se da će netko napokon nešto poduzeti.

Poslali smo upite Uredu predsjednice i Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. Njihove odgovore ćemo objaviti čim ih dobijemo.

Objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti:

"Autobusna stanica"

"Autobusna stanica" na ulici Pantovčak. Slika govori tisuću riječi.

S lijeve strane 950.000 m2 Parka Predsjedničkih dvora, s desne strane šuma.
Tu najčešće autobus čekaju djeca - školarci na 20cm nenatkrivenog i nezaštićenog prostora uz sami rub ceste koja je zbog brzine vozila i nepreglednosti ceste vrlo opasna.

Nema kome nisam pisao mailove i zvao telefonom, u neograničenim količinama, i neograničenom vremenskom razdoblju.

Od Ureda Predsjednice RH (u čijoj to nije nadležnosti, iako prolazi svaki dan ovim putem, nije uočila tu istu djecu, i nije na nikakav način pomogla riješiti situaciju) do grada Zagreba, komunalnog redarstva, sektora za promet i ostalih.

Grad Zagreb kao radi na rješenju, a rješenja nema. Susjeda priča kako se traži rješenje već 15 godina.

Rješenje je, uvucite ogradu Parka Predsjednice RH par metara i poklonite građanima par kvadrata prostora da se mogu napraviti autobusne stanice po standardima koje građani ovog Zagreba zaslužuju.
Po istim onim standardima koje "poštujete" kada postavljate dvostruke stupiće gdje treba i ne treba, a i po onim standardima gdje postavljate javne WC-e.

I još nešto, 99 % osoba koje su mi se javile na telefon od gore spomenutih, nitko nema veze s ovim, niti je u njihovoj nadležnosti.. Ali nitko nije niti pomogao riješiti problem.

Prvenstveno mislim na Predsjednicu RH koja svojim "autoritetom" može riješiti problem - da joj je stalo."

 

Pročitajte više