Pogledajte snimke nadzorne kamere iz opljačkane banke u Sesvetama

NAKON što je dovršena kriminalistička obrada nad 28-godišnjim Kazimirom Dužnovićem, koji je u utorak pokušao opljačkati banku u Sesvetama i ubio mladog policajca Ivana Grbavca, policija je na svojim internetskim stranicama objavila snimke koje je zabilježila nadzorna kamera Raiffeisen banke.

U policijskom izvješću navodi se kako je osumnjičeni Dužnović (kojem se ne spominje ime) u poslovnicu banke ušao 5. svibnja u 18:05 sati, te je nakon ulaska na lice navukao čarapu. Službenicima i strankama koje su se zatekle u poslovnici zaprijetio je automatskom puškom i natjerao ih da legnu na pod. Iz blagajne je otuđio oko 257 tisuća kuna u domaćoj i stranoj valuti.

Policija je u međuvremenu dobila dojavu da je u tijeku pljačka, te su u poslovnicu ušla tri djelatnika Policijske postaje Sesvete prema kojima je Dužnović ispalio više hitaca; u rafalnoj paljbi ubijen je mladi policajac Ivan Grbavac. Dužnović je zatim s ukradenim novcem izašao iz banke te opet zapucao na policajce, prilikom čega je jednog od njih teško ranio. Dužnović se dao u bijeg Ulicom Jakova Gotovca, ali ga je presreo automobil s tri policijska službenika. Dužnović je još jednom zapucao i svu trojicu teško ranio. Nakon toga je pljačkaš ušao u stambenu zgradu u istoj ulici, na kućnom broju 34, da bi ga policajci uhitili nakon izlaska iz zgrade. Po dovršenoj kriminalističkoj obradi osumnjičeni je uz posebno izvješće odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Dužnović je danas još jednom izašao pred istražnog suca i branio se šutnjom,  nakon čega mu je određen jednomjesečni pritvor.

P.V.
Foto: MUP

Pročitajte više