Pokradena "Cenzura"- emisija TV Jadran

Tijekom vikenda iz prostorija poslovnoga centra Brodosplita kojima se služi redakcija političke emisije "Cenzura" lokalne TV Jadran ukradena je računalna i televizijska oprema koja se procjenjuje na oko 10 tisuća kuna, izvijestio je danas novinare urednik te emisije Eugen Jakovčić.

"Šteta je zapravo puno veća", ističe Jakovčić, "jer se u računalu nalazi cijela korespondencija s političarima, međunarodnim institucijama, donatorima i sponzorima emisije."

Odneseni su, također, fax, televizor, videorekorder, a čak i neke videokasete na kojima su arhivirane emisije od 1995. , od kada se "Cenzura" emitira, doznaje se od Jakovčića.

U zgradi u kojoj se nalazi redakcija trenutačno se obavljaju popravci, a inače je gotovo prazna, jer osim redakcije te emisije u njoj nema drugih korisnika.

Načelnik Ureda načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave Nino Ćurić potvrdio je da je krađa prijavljena te da je očevid u tijeku.

"Cenzura", talk show informativno-političke naravi, emitira se na lokalnim televizijama od 1995. Najprije na ATV-u, a nakon gašenja te televizije, prošle godine, prelazi na TV Jadran.

(Hina) xdstr yvkn

Pročitajte više