Pokrenuta nova istraga o otmici Natasche Kampusch: Traži se drugi otmičar

AUSTRIJSKO ministarstvo pravosuđa je izvijestilo kako se pokreće nova istraga o otmici i osmogodišnjem zatočeništvu Natasche Kampusch. Istragom se pokušava utvrditi je li njen otmičar Wolfgang Priklopil imao pomagača.

Prema javljanju austrijskih medija, vlasti su se na novu istragu odlučile zbog iskaza kojeg je policiji nedavno dala jedna od osoba, privedena na ispitivanje u okviru opsežne istrage slučaja austrijskog monstruma Josefa Fritzla.

Glasnogovornica ministarstva pravosuđa, Maria Berger, rekla je kako policija izrazito ozbiljno shvaća i informaciju koju im je dala djevojka, koja je kao 12-godišnjakinja svjedočila otmici. Ona je navela kako Priklopil nije bio sam, već su bila dvojica otmičara.

Podsjetimo, Natascha Kampusch je kao 10-godišnja djevojčica, 1998. godine, u Beču, oteta na putu do škole. Priklopil ju je držao zatočenu u svom domu sve do kolovoza 2006. godine, kad je iskoristila njegovu nepažnju te je uspjela pobjeći iz svoje tamnice. Kad je Priklopil uočio da je pobjegla, ubio se bacivši se pod vlak.

Danas 20-godišnja Natascha Kampusch, trudi se živjeti kao svaka druga djevojka njenih godina te zaboraviti na prošlost. Trenutno radi kao voditeljica vlastitog talk showa "Natascha Kampusch, u razgovoru sa ...", na austrijskoj televiziji Puls 4. 

I.M.
Foto: Arhiva (Plus 4/Daily Mail)

Pročitajte više