Policija identificirala počinitelje bombaških napada u Sarajevu

SARAJEVSKA policija identificirala je počinitelje niza bombaških napada koji su se početkom mjeseca zbili u glavnom gradu Bosne i Hercegovine a trenutačno se traga za četiri osobe koje bi mogle pomoći definitivnom rasvjetljavanju tih incidenata.

Kako u nedjelju prenosi sarajevsko "Oslobođenje" policija trenutačno traga za Sejom Dumanjićem, Fikretom Kajevićem, Jasminom Đipom i Adnanom Šabanovićem.

Njihove fotografije, no bez imena, ranije ovoga tjedna objavila je Federalna televizija (FTV) uz prenošenje molbe policije građanima da dostave informacije o kretanju tih osoba.

Tijekom dosadašnje istrage o bombaškim napadima u Sarajevu policija je saslušala četrdeset osoba, uključujući i utjecajnog vlasnika novinske kuće "Avaz" Fahrudina Radončića. On je po završetku ispitivanja, koje je potrajalo više od pet sati, novinarima kazao kako ga je policija pozvala u svojstvu svjedoka a ne osumnjičenika.

Policijski istražitelji, kazao je Radončić u intervjuu svome "Dnevnom avazu", posebno su zanimanje pokazali za njegov odnos s direktorom i većinskom vlasnikom Sarajevske pivare Hilmom Selimovićem čija je obiteljska kuća također bila metom bombaškog napada.

Prema neslužbenim informacijama o tijeku policijske istrage koje su dosad procurile u javnost, identificirane su osobe koje su izravni izvršitelji napada no oni još nisu uhićeni jer se pokušava doći do njihovih nalogodavaca.

Zasad prevladava uvjerenje kako je rječ o napadima s kriminalnom pozadinom, vjerojatvo povezanima s pokušajima ucjene i reketiranja bogatih poduzetnika.

Pročitajte više