Policija pretražila podrum ubojice kćeri Hrvatice iz Berlina

Foto: Facebook, EPA

NJEMAČKA policija obavila je pretres podruma u kojem je 43-godišnji Ali K. prije 12 godina ubio Georginu Krüger, tada 14-godišnju djevojčicu.

Izvukli su njegov krevet i poslali ga na analizu u nadi da će na njemu pronaći Georginin DNK.

Priznao je ubojstvo tajnom detektivu

Ali K. uhićen je u svom stanu u berlinskom kvartu Moabit. Policija ga je uhitila nakon što je tajnom detektivu priznao ubojstvo. Detektiv je taj razgovor snimio, no snimka na sudu ne vrijedi.

Detektiv je mjesecima dolazio u kvart u kojem Ali K. živi kako bi se sprijateljio s njim. Policija je ove godine lažirala dva telefonska poziva kako bi zaštitila detektiva. Zatim su mediji objavili da je policija dobila anonimne dojave o tome da se tijelo nestale Georgine nalazi u šumi kod Brieselanga i priča se proširila. 

Ali K. i detektiv upoznali su se u jednom kafiću i počeli pričati o Georgini, nakon čega je ubojica sve priznao detektivu.

"Danas je za mene prvi dan smrti moje kćeri"

Podsjetimo, Georgine, kći Hrvatice iz Berlina, nestala je 25. rujna 2006. u glavnom gradu Njemačke.

Izašla je iz autobusa u gradskoj četvrti Moabit i od tada joj se gubi svaki trag.

Tog kobnog dana oko 14 sati Georgine je još bila dostupna na mobitel. No na 200 metara od kuće je nestala i isključio joj se mobitel.

Policija je nakon Georginina nestanka dva tjedna pretraživala područje na kojem je nestala. Pregledali su 300 kuća, podruma i tavana. Oblijepili su plakate fotografijama i opisom Georgine, dobili su 150 poziva građana, ali sve je bilo uzalud. Georgine nikada nije pronađena.

Georginina majka Vesna sve ovo vrijeme bila je uvjerena da je njezina kći živa. No u utorak je za njemačke medije izjavila:

"Danas je za mene prvi dan smrti moje kćeri."

Pročitajte više