Policija suosjeća s obitelji: "Nismo odgovorni za ubojstvo brata i sestre u Benkovcu"

POLICIJA nije mogla spriječiti tragediju u Benkovcu. Tako bi se moglo sažeti policijsko priopćenje vezano za tragični događaj dvostrukog ubojstva i samoubojstva na području Policijske postaje Benkovac.

Interna istraga u zadarskoj policiji: Jesu li mogli spriječiti tragediju u Benkovcu?

Benkovac u suzama ispratio ubijenog brata i sestru, javnost čeka odgovore od policije

U policijskom se priopćenju zaključuje kako je policija u dva navrata na adresi stanovanja bezuspješno tražila ubojicu Marine Palavre i njezinog brata Marina Kambera, Marka Dukića, te da su "podnijete sve potrebne kaznene prijave i optužni prijedlozi vezani za navedene događaje".

Kronologija događaja


U ponedjeljak, 16. kolovoza, oko 21 sat, Marinu Palavra je u ugostiteljskom objektu u kojem je radila kao konobarica tjelesno napao njen bivši dečko Marko Dukić, navodi policija. Sljedeći dan oko 13 sati Marina Palavra je u pratnji majke došla u Policijsku postaju Benkovac gdje je prijavila događaj. Utvrđeno je da se radi o aznenom djelu nasilničkog ponašanja, ali da se ne radi o kaznenom djelu prijetnje "budući da u danom iskazu i predočenim SMS porukama nisu utvrđeni elementi tog kaznenog djela", navodi policija. U srijedu oko 21.40 sati, stoji dalje u priopćenju, osumnjičeni Marko Dukić je u ugostiteljskom objektu u Benkovcu iz ilegalnog vatrenog oružja usmrtio Marinu Palavra i njenog brata Marina Kambera, a potom iz istog oružja počinio samoubojstvo.

"S obzirom na iznijete rezultate nadzora, slobodni smo izvijestiti kako se postupanje policijskih službenika, taktičnost i  zakonitost rada, ne može dovesti u svezu s dvostrukim ubojstvom Marine Palavra i Marina Kambera te samoubojstvom počinitelja Marka Dukića. Još jednom naglašavamo kako duboko suosjećamo s velikom tragedijom za obje obitelji, međutim ta se tragedija ne može smatrati posljedicom propuštanja policijskog postupanja", zaključila je policija.

Pročitajte više