Policija u kući u Varaždinu pronašla veću svotu novca i 204 grama heroina

VARAŽDINSKA policija priopćila je danas da je u Varaždinu prilikom pretrage kuće 46godišnjeg V.K. pronašla veću svotu novca i 18 paketića heroina težine 204,6 grama koji na crnom tržištu dosiže vrijednost od 154.000 kuna.

Službenici Policijske uprave Varaždinske pronašli su u toj kući 34.000 kuna i 745 eura, a sumnjaju da potječe od prodaje opojnih droga.

Policajci su još pronašli tritilonski metak od 500 grama, električni detonator, manju količinu hašiša i marihuane i pribor za uživanje opojne droge.

U pretrazi stana u Varaždinu koji korisiti V.K, policija je uz 0,6 grama heroina i tri komada tablete heptanona pronašla i više komada tehničke robe, zlatni nakit, cigarete, nekoliko telefonskih bonova, više komada mobilnih telefona za koje sumnja da su ukredeni, te 60 kilograma ukradenih mesnih proizvoda.

Za tu se osobu sumnja da je uz preprodaju opojnih droga omogućavala i davala na uživanje opojne droge i drugim osobama. Protiv njega policija je podnijela kaznenu prijavu i privela ga je u Istražni centar Županijskog suda u Varaždinu.

U drugom slučaju, policija je jučer nakon provedene kriminalističke obrade nad 22-godišnjim I.S. iz Gornjeg Vratna utvrdila da postoji sumnja da je on u razdoblju od 22. listopada 2001. do 16. siječnja ove godine počinio kazneno djelo silovanja, kazneno djelo silovanja u pokušaju, kazneno djelo nasilničkog ponašanja i tri kaznena djela bludnih radnji.

22-godišnjak je napadao žrtve s leđa, a protiv njega policija je podnijela kaznenu prijavu i privela ga istražnom sucu Županijskog suda.

Pročitajte više