Policijska profesionalnost na kušnji: Policija nasilno upala u stan nedužnog bračnog para

ZAGREBAČKA je policija napravila grubi profesionalni propust u prošlotjednoj akciji privođenja odbjeglog 44-godišnjeg kriminalca, jer je tijekom potrage nasilno upala u kuću nedužnog bračnog para u susjedstvu i odvela ih u postaju ne objasnivši zbog čega su uhićeni.

Kako prenosi Jutarnji list, pripadnici interventne i kriminalističke policije upali su prošle srijede oko 5.30 ujutro u kuću 31-godišnjeg Tomislava Štajduhara i njegove supruge na zagrebačkom Jarunu, razvalivši pritom vrata.

Uz silnu dernjavu i povike "Policija! Gdje je on?" bez objašnjenja su Tomislava, uz nekoliko udaraca, vezali lisicama, a potom su oboje, odjevene samo u donje rublje, uz udarce izvukli na dvorište. Uz put su prebili i psa Štajduharovih koji je, uznemiren, lajao na policajce. Tukli su čak i njegovu suprugu koja je, kako je objasnio Tomislav, sitnije građe i bila je posve šokirana policijskom brutalnošću.

On je ispričao novinarima kako je tek u tom trenutku vidio muškarca kojega su policajci izvodili iz susjedne napuštene kuće koja se nalazi u istom dvorištu u kojem žive Štajduharovi.

No policijska se brutalnost tu nije zaustavila, već je Tomislav Štajduhar, zajedno s uhićenim  muškarcem kojega nje poznavao, no za kojega je kasnije saznao da je kriminalac kojega policija već duže vrijeme traži, odveden u postaju, gdje je 17 sati ispitivan.

Nakon toga Tomislav se vratio u kuću zajedno s policajcima, koji su pretražili stan, no kako ništa nisu našli jednostavno su otišli, ostavivši Štajduharove da saniraju posljedice nasilnog policijskog upada u njihov dom.

Pročitajte više