Politički parazit Kosor Bandiću godinama držao svijeću, a sad plaća oglas u kojem pljuje po njemu

Foto: FAH

HSLS je odavno kao stranka postala sinonim političkog parazitiranja, nije ništa novo da se njihovi čelnici okreću kako vjetar puše.

"HDZ nas vraća u komunističku prošlost, dvadeset godina unazad", govorio je Darinko Kosor u listopadu 2011. godine da bi tri godine kasnije sasvim promijenio ploču.

"Mi smo se jasno opredijelili da budemo dio HDZ-ove koalicije u interesu građana Republike Hrvatske", rekao je Darinko Kosor 10. rujna 2014.

No, iako su to odnosi HSLS-a i HDZ-a, oni su relativno bitni za novi video u kojem se Kosor reklamira tako što žestoko napada Bandića. Naime, sa tim istim Bandićem, odnosno njegovom strankom, Kosor je na državnoj razini čuvao istu, Karamarkovu nesretnu većinu u Saboru. Tada mu, čini se, nije smetalo što Bandić godinama radi po Zagrebu.

Ustvari, većinu vremena nakon zadnjih lokalnih izbora HSLS i Bandić su uredno funkcionirali u Gradu Zagrebu iako je prije lokalnih izbora Kosor vrtio drugu priču.

"HSLS neće koalirati s Bandićem jer on je već prije izbora to učinio s HDZ-om. Dokaz za to je Margareta Mađerić (HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba op.a.) za koju glas nisu dali niti svi članovi HDZ-a. Njih dvije trećine su svoj glas dali Bandiću. Kad su takav dogovor mogli postići prije izbora, ne vidim zašto to ne bi mogli učiniti i nakon izbora", govorio je Kosor prije lokalnih izbora da bi nakon njih promijenio ploču i postao blizak Bandiću.

Prije lokalnih izbora ga napadao, nakon izbora uredno surađivali


Tako su predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor i gradonačelnik Milan Bandić relativno uspješno surađivali tijekom 2013. godine, a u ožujku 2014. godine potpisan je i ugovor o suradnji

"Gradonačelnik je to predložio i mi smo pristali jer će na taj način moj posao biti još lakši. Teme sjednice dogovarat ćemo ranije, a nakon toga one će biti u redovitoj proceduri. Nije ovo nikakva koalicija jer nema podjele fotelja", objašnjavao je tada Kosor.

Ljubav Kosora i Bandića pukla je krajem 2015. godine kad Kosor nije podržao novi proračun. Tada je Kosor govorio da mu je božićna želja da Badnić odstupi.

Sada, gotovo godinu dana nakon kraja suradnje (iako su u međuvremenu na državnoj razini bili dio iste većine), šef HSS-a je procijenio da je prošlo dovoljno vremena da krene udarati do svom bivšem partneru. I optuži ga da godinama maltretira grad.

"Kada će doći kraj cirkusa Milana Bandića?", naziv je videa kojim se Darinko Kosor reklamira na Facebooku.

Tema je nova terasa na Cvjetnom trgu.

"Očito gradonačelniku nikad dosta terasa, već 15-16 godina trpimo i njega i njegove partnere", lupeta Kosor zaboravivši valjda da je i on bio njegov partner i to ne tako davno.

"Trpimo urbanocid u gradu, trpimo nepoštivanje volje građana. Prije mjesec dana je gradonačelnik izjavio da terasu ne bi dao ni svojoj rođenoj materi, a vidimo da se posljednjih dana terasa obavlja. Odluka je na vama, vi ćete odlučiti želimo li takvog gradonačelnika i takvu politiku i da zadnji naši gradski trgovi budu zaposjednuti terasama partnera našeg gradonačelnika", govori Kosor u videu na svojoj Facebook stranici, a koji se, što nije praksa domaćih političara, ne može prenositi.
 

Pročitajte više