Posavec o preslagivanju: "Na snazi je odluka da nema preslagivanja i to se poštuje"

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

MEĐIMURSKI župan i član Predsjedništva HNS-a, Matija Posavec, gostovao je na televiziji N1 na kojoj je komentirao mogućnost preslagivanja vlade s HDZ-om.

O tome je li točno da je polovica stranke za preslagivanje, a polovica ne, kazao je da to nije baš tako.

"Nije tome baš tako. Bilo je vrijeme izbora. U nedjelju su konačno završili izbori i svaka opcija i političar koji je sudjelovao mora raditi analizu. To činimo i mi. Uz analizu raspravljamo i o svemu što je aktualno. Svatko će imati priliku iznijeti svoj stav. Dogovorit ćemo se i spriječiti raskol unutar HNS-a jer to nije potrebno ni nama, ni građanima ni političkoj sceni", poručio je.

Rekao je kako će o suradnji s HDZ-om odlučiti stranačka tijela.

"Na snazi je odluka da nema preslagivanja"


"Bilo je nespretnosti u komunikaciji, ali ništa nije rađeno ispod žita. Plenković je dao ponudu svima, ne samo HNS-u. Stranačka tijela o tome moraju odlučiti. Nije to na Vrdoljaku. Demokratski procesi se moraju uvažavati. Odmah nakon drugog kruga smo organizirali Predsjedništvo koje broji 18 članova kako bi se u argumentiranoj raspravi iznjedrili stavovi i mišljenja svakoga pojedinačno", te dodao kako je na snazi odluka da se ne ide u preslagivanje.

"Na snazi je odluka da nema preslagivanja. To je na pretprošloj sjednici doneseno. To se poštuje. Vrdoljak je predsjednik stranke i kultura dijaloga podrazumijeva da se razgovara s predsjednicima stranaka i premijerom ili predsjednicom, ali to nisu obećanja nečega. Za to postoje stranačka tijela. Kroz glasovanje će se donijeti odluka i to je obvezujuće", poručio je.

Ostavka Vrdoljaka?

Poručio je i kako on osobno smatra da HNS mora biti jednako udaljen od ljevice i od desnice te kako će Ivan Vrdoljak dati ostavku ako ne uvjeri članstvo u suradnju s HDZ-om.

"Sasvim sigurno da. On je temeljem odgovornosti dao mandat na raspolaganje i o tome će se raspravljati", poručio je i dodao kako bi se potom raspisali unutarstranački izbori do kojih bi stranku vodio potpredsjednik.

Pročitajte više