Drastično poskupljuje parking u Zagrebu

Foto: Matija Habljak/PIXSELL, Borna Filic/PIXSELL

ČINI se da je pred Zagrepčanima nova izmjena cijena parkiranja. Procurio je navodni prijedlog Holdinga prema kojem bi cijene bile veće za trećinu, a uvela bi se i nova, peta zona naplate parkiranja. Predlaže se i povećanje cijena u javnim garažama, piše HRT.
 
Nakon što su cijene parkiranja u Zagrebu proteklih godina padale, uskoro bi mogle porasti. Neslužbeno, predloženo je poskupljenje u prvoj zoni sa 6 na 10 kuna, u drugoj s 3 na 5, a u trećoj s kunu i pol na dvije kune.
 
Uvodi se peta zona?
 
Spominje se i uvođenje pete zone, za koju je gradonačelnik Milan Bandić najavljivao da će se protezati od Rudeša do Jelkovca. No, iz Holdinga su za HRT tek neslužbeno odgovorili da će se o svemu izjasniti nakon 13. travnja.
 
Oporba: Ovime se samo krpa proračun
 
Prijedlog poskupljenja je navodno Holding uputio Gradu, no Bandić tvrdi da ga još nije dobio. Oporba pak napominje kako cijene parkiranja padaju samo prije izbora te da se ovakvim poskupljenjem ništa ne rješava, već da se samo krpaju proračunske rupe.
 
Inače, najskuplje parkiranje na javnoj površini u turističkoj sezoni je u Dubrovniku. Stoji 75 kuna, dok je primjerice u Zadru 12 kuna.

Pročitajte više