Potpisan Sporazum o uspostavi Linux akademije u Srcu

SVEUČILIŠNI računski centar (Srce) i IBM Hrvatska potpisali su Sporazum o suradnji na izradi, izvođenju i promicanju sustava obrazovanja iz područja Linuxa, pod nazivom Linux akademija. Potpisnici Sporazuma su Ivan Vidaković, generalni direktor IBM Hrvatska d.o.o. i mr.sc. Zoran Bekić, ravnatelj Srca.

 „Potpisivanje ovog sporazuma označava početak središnje faze projekta uspostave obrazovnog centra za Linux u Srcu“, rekao je mr.sc. Zoran Bekić, ravnatelj Srca i naglasio da je „motiv za pokretanje suradnje između IBM-a i Srca bila je činjenica da u Hrvatskoj postoji manjak kvalitetnog školovanja za računalne profesionalce iz područja Linuxa, a ono koje postoji zbog visokih cijena nije pristupačno velikom dijelu akademske zajednice“.

Srce ovim projektom želi studentima i drugim članovima akademske i istraživačke zajednice omogućiti stručno obrazovanje iz područja Linuxa prema profesionalnim standardima, a po cijenama nižim od uobičajenih, naglašeno je na konferenciji za novinare.

„Linux akademija Srca utemeljena je na tridesetogodišnjoj tradiciji i iskustvu Sveučilišnog računskog centra u održavanju stručnih tečajeva iz područja IT-a, na višegodišnjem iskustvu u uporabi Linuxa u Srcu, te na kvalitetnom obrazovnom programu iz područja Linuxa kojima raspolaže IBM“, rekao je Vladimir Braus, predstojnik Sektora za obrazovanje i podršku korisnicima.

IBM će omogućiti korištenje svojih nastavnih programa i nastavnih materijala za potrebe Linux akademije po posebnim povlaštenim uvjetima, a Srce će organizirati održavanje tečajeva, osigurati potreban broj kvalificiranih predavača, prikladan prostor te svu ostalu neophodnu opremu i potporu u skladu sa standardima za održavanje Linux tečajeva.

Tako će početkom sljedeće godine, nakon dovršetka školovanja predavača za potrebe Linux akademije, Srce svom programu tečajeva dodati 8 novih stručnih tečajeva iz područja Linuxa:

Pročitajte više