Potpisani ugovori o suradnji na programu međugeneracijske solidarnsoti

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti potpisalo je danas ugovore o suradnji na programima međugeneracijske solidarnosti s predstavnicima Splitskodalmatinske županije, Grada Vukovara, općine Nijemci, Ustanove za starije i nemoćne osobe "Baranjsko sunce" iz Belog Manastira, Društva Crvenog križa Varaždinske županije i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Svrha programa je poboljšanje kvalitete života osoba starije životne dobi kroz poticanje i razvijanje dnevne skrbi i servisa za pomoć u kući starijim osobama te podizanja svijesti i senzibilizacija javnosti za potrebe takvih osoba. Također obuhvaća poticanje suradnje tijela državne uprave, loklane i regionalne samouprave, zdravstvenih, prosvjetnih, socijalnih i drugih službi u lokalnoj zajednici na području skrbi i o starijim osobama.

U ime Ministarstva ugovore je potpisala potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor rekavši da Ministarstvo osigurava financijska sredstva za sve programe u iznosu od ukupno nešto više od dva milijuna i 345 tisuća kuna. Programima će se obuhvatiti ukupno 936 korisnika, 77 djelatnika i više od 100 volontera u lokalnim zajednicama, a provodit će se do kraja ove i u idućoj godini, rekla je Kosor.

Ugovore o suradnji su potpisali splitsko-dalmatinski župan Kruno Peronja, zamjenik vukovarskog gradonačelnika Zlatko Hegeduš, načelnik općine Nijemci Ivica Klem, ravnateljica Ustanove "Baranjsko sunce" iz Belog Manastira Anka Gregoran, ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Mirjana Sabati te predsjednica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Jelena Brajša. Zahvalili su ministrici Kosor na potpori koje im Ministarstvo tim programom pruža u skrbi za starije, nemoćne i bolesne osobe.

(Hina) xdm yaz

Pročitajte više