Potpredsjedniku Vlade Srbije prijetili zbog suradnje s Haagom

Potpredsjedniku Vlade Srbije Miroljubu Labusu i njegovoj obitelji za vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika zaprijećeno je smrću ako nastavi u javnosti zastupati stajalište da se svi haaški optuženici za ratne zločine moraju naći pred Haaškim sudom, piše beogradski dnevnik "Blic" od utorka, pozivajući se na izvor u Vladi Srbije.

Prema tvrdnjama lista, potpredsjedniku Vlade Srbije i predsjedniku G17 Plus stigla su, odmah nakon Nove godine, tri pisma sličnog sadržaja, u kojima se njemu i njegovoj obitelji prijeti smrću ako se i dalje nastavi aktivno zalagati za suradnju s Haaškim sudom.

"Jedno pismo potječe od grupe građana, drugo su potpisale 'Izbjeglice s Kosova', a treće je potpisano sa 'Braća Hrvati'", tvrdi izvor "Blica".

Miroljub Labus je u vrijeme novogodišnjih praznika s obitelji bio na Kopaoniku u svojoj vikendici, bez pripadnika osiguranja, koje mu je ipak poslano nakon što je dobio prijeteća pisma.

Labus je u prosincu prošle godine u više navrata upozoravao na neminovnost predaje optuženih Haaškom sudu, te je najavio i mogućnost da njegova stranka napusti vladajuću koaliciju, predvođenu premijerom Vojislavom Koštunicom i njegovom Demokratskom strankom Srbije, ako Srbija ne ispuni svoje međunarodne obveze prema Haaškom sudu. Koštunica i njegova stranka, pak, inzistiraju na tome da haaški optuženici u Den Haag mogu otići isključivo dobrovoljno.

(Hina) xttag ybr

Pročitajte više