požega: otvoren dom crvenog križa

U povodu 115. obljetnice osnutka Požeškoga Crvenog križa i 50 godina dobrovoljna davanja krvi, danas je na prigodnoj svečanosti u Požegi otvoren novouređen Dom Crvenog križa. L

U uređenje i opremanje doma, koje je trajalo gotovo šest godina, uloženo je više od milijun kuna, a otvorio ga je predsjednik Hrvatskoga Crvenog križa Jadranko Crnić.

Novouređene će prostorije, kako je najavljeno na svečanosti, omogućiti još bolji i sadržajniji rad te dobrotvorne udruge koja pomaže više od tri tisuće obitelji na godinu. Uz potporu 40-ak volontera bit će organizirana i savjetovališta za borbu protiv ovisnosti te brojne druge aktivnosti.

O djelovanju i radu Crvenoga križa govorio je Kazimir Zelenika, ravnatelj Požeškoga Crvenog križa. Rekao je kako je upravo ta dobrotvorna udruga pomogla mnogim prognanicima i izbjeglicama, i tijekom Domovinskog rata i nakon njega. O velikoj humanosti Požežana, naglasio je, govori i činjenica da nikada nije uzmanjkalo krvi, a da je to društvo Crvenog križa jedno od aktivnijih u Hrvatskoj potvrdio je i predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Jadranko Crnić.

Na svečanosti su pojedincima za potporu radu Crvenog križa uručena priznanja.

(Hina) vr jn

Pročitajte više