Predsjednik Mesić primio članove diplomatskog zbora

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić u subotu navečer je u Bijeloj vili na Brijunima upriličio tradicionalni prijam za članove Diplomatskog zbora akreditirane u RH.

Ustvrdivši kako je to peti put da se članovi Diplomatskog zbora sastaju na Brijunima predsjednik Mesić je kazao kako je cilj takvih druženja međusobno upoznavanje, jer, kako je rekao "samo oni koji se dobro poznaju u konačnici mogu i dobro surađivati". On je stoga pozvao sve članove Diplomatskog zbora da za ovu prigodu zaborave politiku te da se druže u opuštenoj atmosferi.

U ime Diplomatskoga zbora predsjedniku Mesiću obratio se veleposlanik Slovačke Republike Jan Petrik koji je čestitao Hrvatskoj na posljednjem uspjehu odnosno na činjenici što je prije tjedan dana dobila status kandidata za punopravno članstvo EU. "Rezultat je to rada cijelog naroda a Vlada je u njegovo ime zabila važan gol", kazao je Petrik u nogometnom terminologijom. Međutim, dodao je on, Vladi predstoji "još puno golova na terenu EU".

"Zadaća predsjednika države u ovom procesu od iznimne je važnosti", zaključio je veleposlanik Slovačke Republike Jan Petrik poželivši Hrvatskoj ostvarenje svih ciljeva.

Pročitajte više