PREDSTAVLJEN ROMAN ZLATKA TOMIČIĆA "TAJANSTVENA RUŽA - POVIJESNA PIKARSKA KRONIKA"

Zagrebački nakladnik Ceres predstavio je danas novi roman Zlatka Tomičića "Tajanstvena ruža Povijesna pikarska kronika" o kojem su govorili književnik Đuro Vidmarović i astrolog Ivan Savić.

Tomičićev roman je stanoviti oblik autorove misaonosti, erudicije, pročitane literature i njegova filozofska opcija, rekao je Vidmarović i dodao kako se u romanu isprepliće prozni i poetski govor.

Ivan Savić održao je predavanje iz osnovnih elemenata magije.

"Kakav je to Bog što je je otjerao anđela koji je sjeo na njegovo mjesto dok ga nije bilo", upitao je Savić i dodao kako je taj Bog "gurnuo čovjeka u pad i istjerao gao iz raja".

Tomičić je u romanu "Tajanstvena ruža - Povijesna pikarska kronika" (899 str.) u pet poglavlja, koje reda kroz slike života jednoga kineskog alkemičara, Marka Pola, odnosno izaslanika kineskog cara, Sun Tzu Wua i rat Hrvata s Mongolima i Tatarima, život jednog hrvatskog "zduhača" i oporuku Jong Tch'eng Konga, opisao svojevrsno putovanje kroz prostor i vrijeme. Glavni junak romana je Hrvat i svjetski putnik Marko Polo.

Zlatko Tomičić (1930.) hrvatski književnik, objavio je više knjiga poezije i proze, a među njima i "Zemlja gluhih zmija" i "Bosnom ponosnom".

(Hina) xmk ymc

Pročitajte više