Predstavljena knjiga Siniše Ratkovića "Pod okriljem magle ili Male priče iz velikog rata"

Nakladnik Zajednica udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata predstavio je večeras u Hrvatskoj kulturnoj zakladi knjigu Siniše Ratkovića "Pod okriljem magle ili Male priče iz velikog rata".

O knjizi su govorili urednik u Hrvatskom slovu Igor Mrduljaš, u ime nakladnika Tom Kaćunari i pisac predgovora knjige Ivan Kozlica.

Knjiga na 299 stranica prati stvaranje, ratni put i doživljaje 1.samostalne satnije Podsused, a podijeljena je u dva dijela.

U prvom dijelu autor prati događaje tijekom ljeta 1990. od prvih srpskih barikada preko pripreme dragovoljaca, naoružavanja i polaska u rat.

U drugom su dijelu knjige obrađeni ratni događaji u zapadnoj Slavoniji, Pokuplju i istočnoj Slavoniji.

Od godine 1990. promijenila su se vremena, a mi govorimo i pišemo kako se ona ne bi zaboravila, rekao je Mrduljaš i dodao kako "nas nasilno tjeraju u zaborav."

Branitelje kriminaliziraju na način da im se pripisuju velike mirovine, rekao je Kaćunari i dodao kako 33 tisuće hrvatskih branitelja uključivo s invalidima prima novčana sredstva iz proračuna dok partizanske mirovine dobiva 92 tisuće korisnika, a k tome još je 16 pripadnika bivše JNA koji primaju sredstva iz proračuna i 14 tisuća onih koji su bili pripadnici bivšega SUP-a.

(Hina)xmky

Pročitajte više