PREMIJER SANADER RAZGOVARAO S EUROPSKIM DUŽNOSNICIMA U BRUXELLESU

L

Hrvatski premijer Ivo Sanader u srijedu se u Bruxellesu na marginama Kongresa Europske pučke stranke sastao s predsjednikom kluba zastupnika Austrijske puče stranke u Europskom parlamentu, Wilhelmom Moltererom te s povjerenikom Europske komisije za poljoprivredu Franzom Fischlerom.

Kako je priopćeno iz Ureda Vlade za odnose s javnošću, hrvatski premijer razgovarao je s europskim dužnosnicima o približavanju Hrvatske Europskoj uniji te o bilateralnim odnosima Hrvatske i Austrije.

Premijer Sanader upoznao je Wilhelma Molterera s prvim koracima i mjerama nove hrvatske Vlade. U svijetlu očekivanja mišljenja Europske komisije o hrvatskoj kandidaturi za EU, Wilhelm Molterer izrazio je punu potporu Hrvatskoj na njezinom putu u europske integracije.

Osvrnuvši se na suradnju Hrvatske i Austrije, sugovornici su istaknuli važnost bilateralnih odnosa dviju zemalja te ih ocijenili iznimno dobrima, a premijer Sanader zahvalio je Wilhelmu Moltereru na svesrdnoj potpori Hrvatskoj na njezinom putu u euroatlantske integracije.

Kako je priopćeno, tijekom poslijepodneva premijer Sanader susreo se i s Franzom Fischlerom, povjerenikom Europske komisije za poljoprivredu, koji je u razgovoru s premijerom dr. Sanaderom opetovano izrazio punu potporu Hrvatskoj na putu u Europsku uniju.

U izaslanstvu s predsjednikom Vlade dr. Ivom Sanaderom bili su također ministar vanjskih poslova dr. Miomir Žužul i ministar kulture mr. Božo Biškupić.

(Hina) xpp ysd

Pročitajte više