Presuda Zavadlavu u utorak. Odvjetnik Šerić: Nobelova? Pa dobro

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

BRANKO ŠERIĆ, odvjetnik Filipa Zavadlava, komentirao je ispred suda današnje ročište na kojem je trostruki splitski ubojica iznio svoju obranu. Sud će presudu donijeti u utorak, 23. veljače.

Zavadlav je rekao da nije kriv, tražio je da ga sud oslobodi te poručio da ga se nominira za Nobelovu nagradu za mir. 

"I dalje tvrdim da nije bio ubrojiv i njegova današnja obrana se uklapa u tu procjenu. Zato sam predložio dopunu ili novo psihijatrijsko vještačenje. Bilo je kako je bilo, bili ste prisutni, mislim da su zastupnici oštećenih i državno odvjetništvo već u diskrepanciji", rekao je Šerić.

"Nobelova? Pa dobro..."

Zavadlavov odvjetnik ističe da je šokiran kaznom koju traži državno odvjetništvo, a o obrani koju je danas na sudu iznio trostruki splitski ubojica nije htio previše govoriti.

"Nobelova? Pa dobro…", rekao je pa nastavio o kaznu koju traži državno odvjetništvo, a to je 50 godina zatvora:

"Šokiran sam jer se dosad u praksi nije dogodilo da osoba bitno smanjene ubrojivosti dobije takvu kaznu. I to se dovodi u pitanje, je li se radilo uopće o osveti, a kamoli bezobzirnoj osveti. I sad smo čuli da je on, nedvojbeno, pucao u pogrešnu osobu… On je u situaciji u kojoj je bio ispao maltene žrtva", kazao je Šerić.

"Svakako ćemo se žaliti"

Šerić dodaje da je zatražio još jedno psihijatrijsko vještačenje te poručio da se u našem sustavu događa da suci bez kritike uzimaju mišljenje vještaka. 

"To nam se događa, da sud ne sudi, nego vještaci presuđuju. Suci uzimaju nekritički njihovo mišljenje. To se gotovo nigdje ne događa", rekao je pa odgovorio na pitanje novinara kakvu kaznu očekuje:

"Ovo je specifičan teren, vidjet ćemo što će biti". 

Pročitajte više