Pretovario kombi pa bezuspješno pokušao podmititi carinika

POLICIJSKI službenici Postaje granične policije Bregana dovršili su kriminalističku obradu nad 44-godišnjim njemačkim državljaninom, kojeg se tereti za pokušaj podmićivanja, izvijestila je PU zagrebačka.

On je 15. kolovoza, u 11.45 sati, na ulaz za teretni promet graničnog prijelaza Bregana, stigao kao suvozač u teretnom vozilu marke Fiat Daily, albanskih registracijskih oznaka. Nakon vaganja je utvrđeno da kombi teži 4.880 kilograma, dok je po prometnoj dozvoli najveća dopuštena masa 3.500 kilograma, pa mu je zabranjen ulazak u Hrvatsku i vraćen je u Sloveniju.

No, dvojac nije odustao. Ponovno su pokušali prijeći granicu u 21.30 sati. Bez prethodnog pretovara robe pristupili su graničnoj kontroli te su policijskom službeniku PGP Bregana, on i 42-godišnji vozač iz Grčke predali svoje dokumente i zeleni karton vozila, ispod kojeg je bila novčanica od 100 eura.

Zbog pokušaja podmićivanja, 44-godišnji njemački državljanin je odveden na kriminalističku obradu nakon koje je doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

I.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više