Pri ilegalnom prelasku granice sa SCG zatečeno 26 osoba

Pri nezakonitom prelasku državne granice vukovarsko-srijemski policajci su na području Lipovca, uz granicu sa Srbijom i Crnom Gorom, zatekli 26 stranih državljana, priopćeno je iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Kako se navodi, policija je u blizini cestovnog graničnog prijelaza Bajakovo kod Lipovca u noći s nedjelje na ponedjeljak uočila veću skupinu osoba kako pješice prelazi državnu granicu mimo graničnog prijelaza.

Petstotinjak metara od graničnog prijelaza uz cestu ih je čekalo kombi vozilo hrvatskih registracijskih oznaka u koje se ukrcalo više osoba koje su trebale biti prevezene do odredišta u unutrašnjosti Hrvatske, navodi policija u priopćenju.

Dodaje se kako je vozilo praćeno, a nešto kasnije su ga zaustavili policajci i carinici.

U unutrašnjosti vozila zatečeno je devet stranaca - sedam albanskih i dva državljana Srbije i Crne Gore te vozač (1962.), državljanin Republike Hrvatske.

Daljnjom pretragom okolnog područja, na kojemu je uočen nezakonit prelazak državne granice, policija je pronašla još 17 osoba - albanskih državljana.

Sve su osobe, do daljnjega, zadržane u službenim prostorijama Policijske uprave vukovarsko-srijemske, stoji u priopćenju.

(Hina) xzdra ydd

Pročitajte više