Primorac: Podupirem akademika Radmana

MINISTAR znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac izjavio je danas za Hrvatski radio da njegovo Ministarstvo nije zaprimilo kaznenu prijavu protiv akademika Miroslava Radmana i Luke Gjakuna koju su po neslužbenim obavijestima podnijeli djelatnici Sveučilišta u Splitu tamošnjem Županijskom državnom odvjetništvu.

Primorac je dodao da Projekt Mediteranskog instituta, koji vodi akademik Radman, ima njegovu potporu.

Rekao je da je sinoć razgovarao s Radmanom, ocijenivši da je to bio "vrlo ugodan razgovor koji je trajao oko pola sata i ja sam ga podupro u nastojanjima da se ostvari Institut u Splitu".

Ministar je podsjetio kako je planirano da Institut počne raditi u svibnju iduće godine jer, dodao je, grad Split i Hrvatska su zaslužili takav institut. Akademik Radman zna da ga u tome podupirem i ja, i premijer, i rektor, izjavio je Primorac.

Protiv akademika Radmana i voditelja tehničkog projekta Instituta Luke Gjakuna anonimno je podignuta kaznena prijava u kojoj su optuženi za zlouporabu u upravljanju proračunskim novcem od oko deset milijuna kuna koje je Vlada 2002. i 2003. dala za obnovu zgrade u Splitu namijenjene Institutu.

Akademik Radman jučer je izjavio da je zgrožen takvom prijavom koju može napisati svatko protiv svakoga i u cijelosti je odbacio.

Pročitajte više