Problemi sa softverom u Njemačkoj izazvali zastoje u zračnom prometu

Foto: EPA

PROBLEMI sa softverom pri Njemačkoj kontroli leta (DFS) uzrokovali su danas teškoće u njemačkom zračnom prometu i otkazivanje sedamdesetak letova iz zračne luke u Frankfurtu, od čega preko 40 otpada na letove zrakoplovne kompanije Lufthanse.

"Otkazani letovi pogađaju oko 4500 putnika u zračnoj luci Frankfurt", priopćila je tvrtka Fraport koja upravlja tom zračnom lukom.

Računa se s tim da bi problemi s kontrolom leta mogli potrajati do četvrtka, kada je planirana promjena softvera koji je prouzročio problem.

Probleme ima operativni centar zadužen za jug Njemačke

Problemi sa softverom pogađaju operativni centar DFS-a u Langenu, pored Frankfurta, koji je zadužen za zračni prostor južnog dijela Njemačke i pokriva zračne luke u Frankfurtu, Stuttgartu, Köln/Bonnu i Düsseldorfu.

Zračne luke u Düsseldorfu, Köln/Bonnu i Stuttgartu za sada nisu prijavile teškoće vezane uz kontrolu leta. Ostala tri njemačka operativna centra, u Münchenu, Bremenu i Karlsruheu, nemaju problema sa softverom kao onaj u Langenu.

Lufthansa, koja je najviše pogođena ovim problemom, priopćila je da su otkazani letovi na linijama za koje postoje alternative za putnike.

Pročitajte više