Proslavljena 60. obljetnica oslobođenja Dubrovnika i južne Dalmacije

U sklopu proslave 60. obljetnice oslobođenja Dubrovnika i južne Dalmacije od fašizma, danas su položeni vijenci i cvijeće na grobnicu Narodnooslobodilačkog rata i na groblje branitelja Domovinskog rata na dubrovačkome groblju Boninovu.

Svečana sjednica u povodu te obljetnice održana je u hotelu "Lero" u organizaciji dubrovačkoga Saveza antifašističkih boraca i antifašista i Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Predsjednik Zajednice udruga antifašističkih boraca Petar Portolan istaknuo je, obraćajući se nazočnima, da bez antifašističkih boraca u Drugome svjetskom ratu ne bi bilo ni slobodne Hrvatske ni slobodnog Dubrovnika.

Nazočne na skupu pozdravio je i dubrovačko-neretvanski župan Ivan Šprlje.

"Ova je obljetnica na ponos hrvatskome narodu, partizanima i borcima protiv talijanskog i njemačkog fašizma i rasnih zakona", istaknuo je, među ostalim, župan Ivan Šprlje.

"Antifašizam je najveće civilizacijsko dostignuće", dodao je i zahvalio borcima Narodnooslobodilačkog rata i Domovinskog rata na žrtvama za slobodu.

(Hina) xkc yjn

Pročitajte više