Proslva sv. Mihovila u Karlovcu i Trilju

U povodu današnjeg blagdana sv. Mihovila, Dana policije, pomoćni biskup zagrebački Josip Mrzljak u propovijedi na misi u Karlovcu govorio je o odnosu politike, policije i crkve istaknuvši stajalište Katoličke crkve da se terorizam ne može riješiti silom, to jest novim terorizmom, nego putem dobra.

U vrijeme kada su moćnici svijeta mislili da se protiv terorizma može uspješno boriti snagom oružja, ubijajući zle i tako se "novim terorizmom" riješiti terorizma, oglasio se papa Ivan Pavao II i rekao da to nije put, podsjetio je pomoćni biskup Mrzljak u karlovačkoj crkvi Presvetog Srca Isusovog obraćajući se predstavnicima Policijske uprave karlovačke.

Jedini pravi put je put dobra, rekao je Mrzljak. Pri tom je za dobro potrebna borba, moramo stati na stranu dobra, zalagati se za dobro i ne zaboraviti da je vrhunsko dobro da poštujemo i one koji ne vjeruju i one koji su druge vjere, kazao je među ostalim pomoćni biskup zagrebački Josip Mrzljak.

Blagdana sv. Mihovila obilježen je danas i u drugim mjestima, a u Trilju je mostarski biskup mons. Ratko Perić blagoslovio je novi monumentalni spomenik Svetog Mihovila Arhanđela, rad akademskog kipara Josipa Bosnića, podignut između crkve i mjesnog groblja, u spomen svim župljanim Trilja poginulim za Hrvatsku.

(Hina) xvh/xbp yjn

Pročitajte više